Успешно премина евакуацията на всички пътници от катастрофиралия тази нощ автобус на

...
Успешно премина евакуацията на всички пътници от катастрофиралия тази нощ автобус на
Коментари Харесай

Пътниците от катастрофиралия край Търново бус вече са си в Румъния

Успешно мина евакуацията на всички пасажери от катастрофиралия тази нощ автобус на пътя Русе-Велико Търново, оповестяват от пресцентъра на Министерството на превоза.

Това е станало факт след неотложно основаната организация от вицепремиера и министър на превоза и известията Христо Алексиев.

От Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация " и Държавно дружество " Ръководство на въздушното придвижване "  са оказали цялостно подпомагане на румънските си сътрудници за осъществяването на нужния брой полети при извозването на потърпевшите.

Съгласуван и утвърден е бил летателен проект за пет румънски хеликоптера.

Заместник-министърът на превоза и съобщенията Николай Найденов е бил на мястото на случая, с цел да управлява дейностите на чиновниците от ИА " Автомобилна администрация "  и с цел да подсигурява, че ще бъде указано цялостно подпомагане на проверяващите органи.

" Тахографът и към сегашния миг не е открит. Нашите чиновници не престават да го търсят за изясняване на събитията ", заяви транспортният зам.-министър Найденов. Според получена информация от румънска страна компанията и рейсът, извършващи транспорт, имат лиценз.

Катастрофиралият тази нощ рейс се е движел по маршрута Истанбул-Букурещ. Управляван е от двама водача, а пасажерите са румънски и турски жители. При тежкия пътно-транспортен случай са загинали четирима души.

Следствените дейности стартираха след в началото направени огледи на мястото на злополуката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР